– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

Meelodi

lau27nov18:00Meelodi18:00(GMT+00:00)

Om arrangementet

Ole Andre Farstad, perkusjon
Medi Farmani, vokal
Per Jørgensen, trompet, perkusjon, vokal
Nawar Alnaddaf, vokal, oud
Snorre Bjerck, perkusjon, vokal
Torbjørn Hillersøy, bass

Kjerna i Bergensgruppa Meelodi er den iranske vokalisten Medi Farmani og gitarist Ole André Farstad frå Harøy utanfor Ålesund. Farstad er kjend for mange som gitarist i black-metal bandet Abbath, men han har altså reist verda rundt og studert tradisjonelle strengeinstrument og perkusjon i verdas kulturar. Favorittane hans er harpa nyatiti frå Kenya og den vestafrikanske ngonien, og desse instrumenta er langt framme i lydbildet til Meelodi, saman med mange andre langreiste instrument.
Songtekstane hentar Meelodi mykje frå til den persiske matematikaren, astronomen, filosofen og poeten Omar Kayyam.

Meelodi si siste signering er den syriske oudspelaren og vokalisten Nawar Alnaddaf. Med ho på laget, gjekk dei i gang med si tredje plate, The Great Blue Wheel. Plata vart gjeve ut digitalt i november 2020, og har fått musikkjournalistar til å hente fram superlativa.

“Av og til kan det være vanskelig både å forstå og forklare hvorfor musikk treffer. Det er jo ikke slik at Meelodi skaper ting som er annerledes enn mange andre artister før dem. Det er en kjent, global farge over musikken her.
Likevel er det noe både svært gripende over det musikalske. Det er noe med roen og flyten i spillet. Troen på at grunnlaget i materialet er sterkt nok. Atmosfæren. Den lille touchen fra jazzen. Selv om ting kanskje har vært krevende for musikerne underveis i en albumprosess som har tatt flere år, fremstår sluttresultatet struttende av selvtillit. Dette er en gjeng som kan sin musikalske historie og sitt spill. -Det er lett å drømme seg til en annen tid og langt vekk når man hører Meelodi”

— Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten

Billettsal på nett, restbillettar i døra

>>> Kjøp