mars 2020

lau21mar17:00Avlyst: YrrYJamdøgerfest

Om arrangementet

YrrY er årets ensemble i Borealis Ung Komponist-mentorprogrammet som vitjar Kabuso under Jamdøgerfestivalen.
Dette er eit program for unge, lovande komponistar i utviklinga av nye verk.

Den bergensbaserte trioen YrrY kombinerar to av dei eldste måtane å laga musikk på – stemme og perkusjon – på nye og overraskande måtar.
Trioen utforskar akustikk, elektronikk og fysiske moglegheiter i improvisert og nyskriven musikk.
Vokalist Mari Galambos Grue spesialiserar seg i samtidsmusikk og tidlegmusikk, med fokus på stemma si moglegheit til å uttrykka kjensler og identitet.
Perkusjonistane Håkon Skjæret og Owen Weaver deler ein lidenskap for ny musikk og uvanlege instrument, i tillegg til å vera kollegaer i BIT20 Ensemble som utøvarar og formidlarar.

 

Om komponistane:

  • Eva Pfitzenmaierer født og oppvokst i Tyskland, har studert jazzvokal på konservatoriet i Amsterdam, og har vært bosatt i Bergen siden 2008. Hun jobber sjangeroverskridene som vokalist, performer, komponist og tekstforfatter blant annet i soloprosjektet By The Waterhole, i samarbeid med koreografer og med produksjon og fremføring av egne scenekunstforestillinger. Musikken hennes henter inspirasjon fra både samtidsmusikk, elektronisk- og populærmusikk samt tradisjonell musikk fra hele verden. Eva utforsker hvordan forskjellige kunstneriske uttrykk kan kombineres for å skape helhetlige verk, og prøver å finne de korte øyeblikkene av ustabilitet og skjørhet i en performance, et musikkstykke eller en tekst, som gjenspeiler det menneskelige som vi alle kan kjenne oss igjen i.
  • Hilde Annine Hasselberg er en norsk sopran, utøver og komponist med bosatt i Bergen. Hun har mastergrad i klassisk sang fra Griegakademiet i Bergen, og begynte å komponere etter at hun fullførte videreutdanningen i Live Electronics ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hennes repertoar som sanger spenner fra tidligmusikk og opera til samtidsmusikk og moderne teater. Som komponist lar hun seg inspirere av naturlige lyder, situasjoner og følelser. Hennes største arbeid hittil er verket Vindkraft som er skrevet for vokal, to hangglidere og elektronikk.
  • Aslak Bjørge Hermstad er en komponist med utdanning fra Griegakademiet i Bergen. Musikken hans består ofte av langsomme lydlandskap, og han jobber både med notert- og elektronisk musikk. Han henter inspirasjon fra mange sjangre, og er stor fan av filmskaperen David Lynch. Som komponist er han usikker, forvirret og glad i å eksperimentere – han er dypt interessert i de politiske og sosiale sidene av å komponere.
  • Steinar Yggeseth er en komponist fra Oslo. Han arbeider med det han kaller soniske relasjoner. Hans musikk har ofte basis i ulike klanglige kvaliteter, og spiller seg ut et sted imellom klang og tone. I sine verk er det lyden eller lydmodeller som er gjenstand for utforskning i musikken.Ofte er improvisasjon eller improvisatoriske elementer en del av Steinar sine verk, enten som ledd i komposisjonsprosessen, eller inkorporert i verkets framføring.

Arr: Borealis festival for eksperimentell musikk og Kunsthuset Kabuso

__________________________________________________________

Overnatting:
Nyrenoverte Hardangerfjord hotell ligg rett over vegen for Kabuso og Hardanger Skyspace.
Som festivaldeltakar får du rabatt på overnatting her denne helga:

Overnatting m/frukost, pr natt i enkeltrom 995,-
Overnatting m/frukost, pr natt i dobbeltrom 1295,-

*Prisen gjeld overnattingar mellom fredag 20. mars og måndag 23. mars og inkluderar inngang i nye Hardangerbadet
>>> Bestill overnatting her
Bruk rabattkode: KABUSO

Tid

(Laurdag) 17:00

Stad

Kunsthuset Kabuso

Hardangerfjordvegen 626, 5610 Øystese

Billettsal på nett, restbillettar i døra

>>> Kjøp billett her

Sjå dette arrangementet på Facebook

>>> Meld di interesse her

Kontakt

Mølstervegen 143, 5705 Voss
Tlf: 474 79 794
voss.folkemuseum@hvm.museum.no

Opningstider

I samband med smitteverntiltak:
Me tek for tida kun i mot skuleklassar,
gjeld t.o.m. 20. juni.

Må tingast på førehand.

Sosiale media

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram

Contact

Adr: Mølstervegen 143, Voss
Tel: +47 474 79 794
voss.folkemuseum@hvm.museum.no

Opening hours

Due to the Covid-19 situation:
The museum is closed (except for school groups)
til and including 20 June.

Must be booked in advanced. 

Social media

Follow us on Facebook and Instagram

X